Ce oferim

Noi suntem Leadership Development

Întrucât rafinarea unor competențe și impactul pozitiv în societate necesită timp și efort, Leadership Development oferă membrilor săi un context de dezvoltare ce se întinde pe cel puțin 2 ani.

Practic, ai acces la o școală de leadership asemănătoare programelor de management trainee din companii, în care te dezvolți pentru a putea conduce echipe și organizații.

După primul an, provocarea se intensifică și ai oportunitatea de a ocupa o poziție de management în cadrul organizației: manager de proiect, manager de departament în cadrul VIP, sau, de ce nu, chiar manager Leadership Development. Acum accentul se pune pe a-ți dezvolta autonomia și abilitățile de conducere într-un mod foarte practic.

Pe parcursul întregii experiențe te vei conecta la comunitatea VIP, o comunitate a oamenilor care tind către excepțional.

Proiecte Interne

Personal Orientation Program este un proiect adresat membrilor comunității Leadership Development care doresc să își dezvolte abilitățile de leadership personal. În cadrul programului, fiecare participant are ocazia de a crește alături de un mentor, alumnus al comunității, sub îndrumarea căruia invață să își schițeze și să implementeze un plan de acțiune personalizat. Rolul acestui program este de a le oferi membrilor suport de-a lungul întregului an, pentru ca aceștia să aibă un nivel din ce în ce mai ridicat de autocunoaștere și pentru ca invățarea lor să fie personalizată.

 

miniBrand este este un proiect intern adresat membrilor comunității Leadership Development care doresc să invete cum sa construiasca o strategie de brand ce include continut vizual, audio, video si scris.

Proiecte Externe

Leadershape experiențe de dezvoltare a complementarității dintre inteligență  emoțională, gândire strategică și gândire critică, pentru a-i forma pe tinerii de  18-23 de ani sa devina liderii unei echipe performante.

Viziunea Personal Development School este aceea de a deveni cel mai relevant proiect de autocunoaștere și orientare în carieră pentru liceeni din România, pentru ca aceștia să devină lideri în domeniile în care vor activa, creând, în acest mod, o societate mai bună.

Departamente ale organizatiei

Public Relations

PR este departamentul care evidențiază prezența, consolidează reputația și construiește brandul Voluntari pentru Idei și Proiecte. În cadrul departamentului există două arii de dezvoltare: Scriere Creativă și Organizare de Evenimente, care vor fi abordate în mod complementar pe tot parcursul anului.

Online

Departamentul de online este departamentul axat pe strategia din spatele campaniilor și pe comunicarea brandului Voluntari pentru Idei și Proiecte în mediul online. Axat pe inovație și inventivitate, principalele module vor fi Social Media, How to advertise, Digital Marketing, dar vom avea parte și de contexte practice în care vom construi campanii de la 0.

Marketing

Departamentul de MK definește și gestionează bradul Voluntari pentru Idei și Proiecte, axându-se pe cine suntem, pe cine reprezentăm și care este imaginea noastră în exteriorul organizației. În cadrul departamentului există două direcții, Strategie și Art Design, acestea oferindu-ți oportunitatea de a acumula un bagaj de cunoștințe care să îți permită să concepi și implementezi o campanie de marketing.

Financiar

Departamentul de Fin reprezintă un context excelent în care îți poți pune în valoare pasiunea pentru cifre. Te vei familiariza cu proceduri standard de contabilitate, vei dobândi un limbaj economic complex șivei înțelege în profunzime unele procese care se petrec la nivelul marilor multinaționale și companii.

Business Development

Departamentul de Business Development elaborează și implementează o strategie de dezvoltare a brandului VIP, dezvoltând relații calitative și de lungă durată cu partenerii. În cadrul departamentului vor fi abordate teme precum tehnici de vânzare, negociere și persuasiune, personal branding, care să îți permită să abordezi cu încredere mediul de vânzări.

Human Resources

HR este departamentul care cunoaște nevoile de dezvoltare ale tuturor oamenilor, creează conexiuni între membrii activi și lucrează într-un mod eficient pentru a sprijini cât mai bine îndeplinirea obiectivelor organizației. În cadrul departamentului vor fi abordate teme precum elaborarea profilului candidatului, oferirea eficientă a feedbackului, importanța și elaborarea de teambuildinguri, formarea și gestionarea echipelor.